PRESSMEDDELANDE TILL SAMTLIGA • Ej publicerad än

Alltid nya saker på gång

Hej allesammans!

Hoppas ni haft en bra helg och är laddade för en spännande och intressant vecka som kommer. Idag hade vi ett mycket bra möte med Yamaha där vi diskuterade många intressanta funktioner som kommer presenteras inom kort på mcparken. Vi har samtidigt dialog med Kawasaki, Honda, Suzuki och fler för att tillsammans erbjuda annonser på nya motorcyklar och originaltillbehör. Det är något som kommer presenteras i höst, förhoppningsvis i anslutning till att 2021-modellerna presenteras för Svensk marknad. 

SM-finalen i årets Superbike körs i helgen 
Vi på mcparken håller på att förbereda för sm-finalen i Superbike som går av stapeln i helgen. Till detta har vi tagit fram reklamfilm som ska visas mellan sändningarna som tv-sänds på Youtube genom roadracing.se, förberett teknik så att det blir lättare att köra intervjuer med engagerade människor som tävlar och runt omkring. Som ni säkert sett så har vi gjort några intervjuer som ni kan se i sektionen blog. Tävlingarna kommer sändas live på youtube via denna länk: https://www.youtube.com/c/roadracingSE/videos?view=2&sort=dd&live_view=502&shelf_id=1 

Nya funktioner på sajten
Vi arbetar hela tiden med att sätta upp nya funktioner och förbättra de befintliga. Det har varit flera månaders arbete bara jobba med registreringen som är en central funktion för mcparken. De senaste ändringarna handlar om att få färre fält, lättare att logga in och registrera sig - få det att se bättre ut med mobiltelefon etc. Vi har också lagt till så det skickas en notis (om man valt att tillåta notiser) när en annonsör sänker priset. Alla nya annonser som läggs in får också en liten notis samt att alla annonser även postas på facebooks mcparken-sida.

Vi håller också på med skisser av tjänster såsom överlåtelseavtal, besiktningsprotokoll och mycket mer spännande som är extratjänster som både handlare och privatpersoner kommer att kunna använda. Vi arbetar med hur annonser skall visas av nya motorcyklar och detta är dialog som pågår med Sveriges importörer i tätt samarbete. Vi tittar även på att få in tillbehörsförsäljning av originaldelar och tillbehör. 

Trafikökning fortsätter
Vi arbetar hela tiden med att öka trafiken genom aktivt arbete i sociala medier. Det ger resultat men ni som användare och handlare kan också göra stor skillnad. Handlare kan länka till sin sektion med annonser som finns ute, kunden kan länka till sin annons på sociala medier. Varje klick och like som görs kommer generera högre trafik och därigenom byggs nätet större och större. Vi arbetar tillsammans med fotografer för att utöka intresset, jag håller på att inleda dialog med facebooks-grupper, för samarbete och som nämndes, generalagenter och tillbehörsprodukter kommer också att arbetas vidare med.  Fram till idag är det runt 475.000 besök och runt 500 medlemmar. 

Vi har märkt att när en handlare refererar till mcparken.se så ökar statistiken drastiskt. Målet är att börja med våra 25 handlare att arbeta tillsammans i sociala medier men även att länka till varandra för ökad trafik. Det vi sett har gett väldigt goda resultat och därför hoppas vi att det kommer bli mycket mer av detta under hösten.

Vi söker fler handlare till mcparken
Nu börjar snart hösten komma och säsongen börjar dra sig mot sitt slut. Det har varit väldigt många handlare som inte haft tid i pandemin att sätta sig in i nya tjänster men bett att få återkomma. Vi ser med glädje att fler handlare kommer ansluta sig under hösten och därigenom skapa ett än större incitament att arbeta tillsammans för att minska generella annonskostnader och öka intresset för tjänsterna som erbjuds.

Vad som är på gång
Förutom det som nämnts tidigare så kommer vi arbeta lite på prenumerationstjänster den närmaste tiden. Det ska vara möjligt att skräddarsy sin sökning och spara undan den och genom detta få utskick per önskat intervall för att kunna agera snabbt på annonser som kommer ut eller redigeras. Vi kommer också arbeta ytterligare på att optimera sajten så att det fungerar ännu bättre med mobiltelefon att surfa och uppleva att det är enkelt. Det är över 60% av alla besökare som använder mobiltelefonen vilket verkligen gör att vi hela tiden försöker säkra upp att den mobila versionen också syns bra. Som ni vet så är hemsidan responsiv så om man minskar eller ökar storleken på webbläsaren (i datorn) så ser man hur det ser ut med stor skärm respektive liten.

Hjälp oss väx ännu mer
Vi söker hela tiden fler besökare! Genom att hjälpa till att skriva om mcparken, tipsa vänner, kollegor och ta någon eller några av era annonser och posta på sociala medier så kommer ännu fler att nås av att mcparken finns där vi erbjuder det där lilla extra. Vi har sagt att när inkomster kommer in så går 25% av intäkterna till annonsering. På så sätt kommer alla att gynnas och en del av de pengar som ni bidrar med för tjänsten också går tillbaka oavkortat till er för att erbjuda bättre tjänster, kortare tid till försäljning och en mängd tidsbesparande åtgärder.

Veckans tips
Om vi ska lyfta fram något tips så skulle jag säga att darkmode är något som jag gillar mycket. Ni har märkt att efter 22 så blir sajten mörk. Om ni loggar in så kan ni i topp-menyn växla mellan mörkt och ljust läge även på dagtid. En annan funktion som många missar är att bifoga video. Det går också att flytta bilderna som laddats upp i valfri ordning. Prova gärna!

Med förhoppning om en trevlig vecka och missa inte helgens sändningar med SM-final i Superbike, live på Youtube. Följande ledtider gäller https://www.arc.nu/sv/arrangemang/200911-sm-final-roadracing-2020/ och racen ser ni på https://www.youtube.com/c/roadracingSE/videos?view=2&sort=dd&live_view=502&shelf_id=1 

Hälsningar Pelle, Martin, Linus och Fredrik