Intervjuer  Utbildning allmänt 

Romanowski - När man ska köra på bana

När man ska börja köra är man som bambi på hal is. Martin förklarar lite om detta och hur det fungerar. Trackdays är en fantastisk insteg till att börja köra på bana och om man känner för det också börja tävla.

Intervjuer  Utbildning allmänt 

Romanowski - Däck och körning i regn

Hur skall man tänka när man diskuterar runt däck, är det skillnad på däck och däck och hur är det med regndäck och tankar runt detta? Även de som tävlar och första gången tävlar på regn, vad ska de tänk på och hur mycket skiljer det i tid när man kör på torrt och regn?

Intervjuer  Utbildning allmänt 

Romanowski diskuterar fjädring #2

Martin fortsätter att berätta om denna extremt viktiga komponent på en motorcykel, fjädringen som är en av de få delar som sällan kontrolleras när man köper en ny eller begagnad motorcykel. Mycket nöje

Nyheter 

Följ med ett varv på nya Gotland Ring

Här får vi möjligheten att åka med ett varv med tidningen Bike på nya Gotland Ring. En bana som sägs vara världens längsta roadracingbana. En bana som invigdes den sista helgen i maj. Den här banans nord och sydslinga är totalt 7,3 km lång

Intervjuer  Tävlingar 

2fast4u #2 - 6:e plats i Tyskland

Här fortsätter vi med andra delen där vi pratar lite om banan med knäskrap i kurvor över 200 km/h som saknas i Sverige. Något de uppskattar mycket är kommunikationen som sker vid muren för det gör otroligt stor skillnad när man kör.

Intervjuer  Tävlingar 

2Fast4u tar en 6:e plats i Tyskland

Nyligen tog Svenska mästarna i Endurance, bestående av Daniel, Björn och Krister - även kallade 2Fast4u och åkte till Tyskland för att tävla på den anrika banan Nürburgring. Vi fick möjligheten att träffa de och göra en liten intervju, eller rättare sagt - 40 minuter så vi fick klippa isär detta till fyra delar. Stort grattis till en fantastiskt fin 6:e plats och tack för denna

Intervjuer  Utbildning allmänt 

Romanowski diskuterar fjädring #3

Här är tredje och sista delen i diskussioner runt fjädring som är så otroligt viktigt på en motorcykel. Om du aldrig ställt in den, kanske det är dags att göra det nu? Kontakta din handlare så får du hjälp.

Intervjuer  Produkter & tillbehör 

Romanowski diskuterar fjädring #2

När man sätter sig i någon annans bil så ställer man in backspegel, stol och liknande - men gör du det när du köper en hoj? Här fortsätter Martin att berätta om fjädring som är en så viktigt del på en motorcykel.

Intervjuer  Utbildning Roadracing 

Romanowski diskuterar fjädring #1

Här fortsätter Martin och berättar om fjädring som är en av de absolut viktigaste komponenterna på en tävlingshoj. Mycket intressant att höra för en som inte är så insatt i ämnet. Vad är er erfarenhet runt fjädring?

Intervjuer  Tävlingar 

Edvin Röjerås tar silver i årets sista race

Edvin är nöjd med sitt sista race och startade trea efter kvalet. Lite nervöst men samtidigt trygg när det drog igång - redan i början försökte han bromsa sent men tappade lite och fick en person emellan sig. Dock kämpade han tillbaka och slutade på en fin andraplats.

Intervjuer  Tävlingar 

Jonny Jakobsson - Guld i Superbike

Jonny, vilken skön inställning! Andra kallar honom den vilda gotlänningen och som troligen är den enda som klippt Jesper Pellijeff den här säsongen. Kvalet gick ganska bra men det var så tajt med tiderna så han var på 14:e plats. Sedan var det dags för race, och avslutar med en vinst vilket är verkligen imponerande.

Intervjuer  Tävlingar 

Jesper Pellijeff tar SM-silver!

Jesper har gjort en makalös säsong med otroligt mycket körning, och kör helt magiskt. Jag har börjat kalla honom "The Magician" för han trollar verkligen med sin hoj när han kör. Idag startade han på andra plats och körde stabilt hela vägen och försökte skapa en bra lucka och bevaka Joel för att se om det gick att stöka lite.

Intervjuer  Tävlingar 

Joel Marklund, trea idag och SM-guldvinnare i Superbike

Det här året till skillnad från förra året så har det varit väldigt små skillnader i poäng mellan Jesper och Joel. Joel lyckades hålla nerverna på plats och lyckades också nästan sätta personbästa vilket gav honom ännu mer energi. När racet drog igång så regnade det men han körde på. Det var en bra start och Jesper Pellijeff drog iväg som han brukar men sedan kom Jonny Jakobsso

Intervjuer  Tävlingar 

Jimmy Gällros summerar säsongen 2021

Vi fick en stund med Jimmy innan det var dags att plocka ihop allting och börja bege sig hemåt igen. Vi fick en liten summering med hur det är att köra med BMW och arbeta tillsammans med teamkollegan Fredrik. BMW som är helt ny leverantör för säsongen och det finns massor att arbeta på för att bli riktigt optimalt och svetsa samman teamet. Odenfilm har också dokumenterat BMW så

Intervjuer  Tävlingar 

Filip Eklund gör en makalös säsong

Även det sista racet för året blev en vinst i klassen Supersport 300 och redan tidigare var totalsegern och SM-guldet säkrat så det var ett riktigt fint och säkert race. Filip som kört mycket i regn kände ingen oro utan var istället så kreativ att han drog ifrån och behöll sin lucka hela racet. Nu är inget bestämt men förhoppningen är större hoj och större klass. Vi tackar Fili

Intervjuer  Tävlingar 

Fredrik Belin tar ett fint brons i årets sista race

Fredrik avslutar säsongen med koppling som gick sönder så ett dygn senare blev det revansch. Det var ett lite tufft race för vilka däck som skulle användas så han fick egentligen bara två varv för en starttid och sedan var det mycket bättre. Han låg tvåa ut i första böj och kämpade på och lyckades avsluta med en härligt fin tredjeplats till slut. Sammanfattningsvis diskuteras v

Intervjuer  Tävlingar 

Mathias Mattsson tar både guld och totalsegern!

Mathias Mattson körde enligt honom själv ok på kvalet och höll sig på begagnade däck och lyckades hamna på 7:e tid totalt och 3:e plats i klassen. Sedan var det dags för race och levererade en jättefin seger.

Intervjuer  Tävlingar 

Kajsa Arvidsson nytt fint silver i R6 Cup

Kajsa Arvidsson som återigen kör riktigt fint både i sol och regn. Kvalet gick i torrt och försökte köra på men gick sådär enligt henne. När hon drog igång racet så var det däremot helt kaosartat och ganska regnigt. Hennes körstil verkar passa perfekt för hennes mjuka körning och vad vi kan se så blir hon bättre och bättre hela tiden.

Intervjuer  Tävlingar 

Oliver Strandäng brons i R6 Cup

Oliver avslutar säsongen med ett personbästa på kvalet och bestämde sig att köra säkert för att säkerställa att han skulle vinna R6 cup vilket han gjorde med bravur. Oliver var kommer klassa upp sig till nästa år och det sägs att det är många som vill göra det så klassen behålls. Vi gratulerar så mycket för en fantastisk insats och den fina vinsten i R6 cup!

Intervjuer  Tävlingar 

Olle Lampinen Olsson - återigen överst på pallen

Det verkar som hans favoritväder är ösregn som ni ser i bakgrunden. Olle var riktigt nöjd med att slå Emil och med denna vinst så blev han också totalt tvåa i serien. Ett stort grattis till denna fina bedrift Olle!

Intervjuer  Tävlingar 

Daniel Persson, blött silver på årets sista race

En kille med så lång erfarenhet har nytta av kunskapen att köra i regn. Hojen strulade så han inte kunde köra igår och utan fick försöka sätta ihop allting men det gick inte så han fick till slut byta hoj. Trots det så slutade det med ett riktigt fint race trots allt. Stort grattis till Daniel och en bragd att köra i detta regn.

Intervjuer  Tävlingar 

Emil avslutar säsongen med brons på ett regnigt Anderstorp

Emil som redan vunnit totalsegern i Moto3/125GP tog det lite lugnare när det var sånt otroligt regn. Han försökte vad han kunde och satsade vad som gick men det gick inte riktigt. Tänk att han tagit pallplats hela säsongen och kört fantastiskt bra - vi får hoppas på en fortsatt spännande nästa säsong för denna mästare!

Intervjuer  Tävlingar 

Melvin Atthage - Rookie of the year!

Melvin som kör i Supersport 300 startade året med att köra hoj och redan första säsongen så lyckas han att bli rookie of the year vilket är fantastiskt bra. Eftersom han lyckades med denna bedrift så ville vi inte vara sämre utan gav honom två vinster, tershine-produkter och en fantastiskt fin tavla som Emma så snyggt ritat. Stort grattis och lycka till nästa säsong!

Intervjuer  Tävlingar 

Mikael Bergqvist dagens vinnare i Open 1000

Stort grattis till Mikael som tillsammans med sin polare Jocke varvar tävlingarna som mekaniker eller förare. Vi kan dock sammanfatta att denna kille kör riktigt riktigt bra och det märktes verkligen idag då det var flera personer som krigade om toppstriden.