Intervjuer  Utbildning Roadracing 

Romanowski diskuterar fjädring #1

Här fortsätter Martin och berättar om fjädring som är en av de absolut viktigaste komponenterna på en tävlingshoj. Mycket intressant att höra för en som inte är så insatt i ämnet. Vad är er erfarenhet runt fjädring?

Intervjuer  Tävlingar 

Edvin Röjerås tar silver i årets sista race

Edvin är nöjd med sitt sista race och startade trea efter kvalet. Lite nervöst men samtidigt trygg när det drog igång - redan i början försökte han bromsa sent men tappade lite och fick en person emellan sig. Dock kämpade han tillbaka och slutade på en fin andraplats.

Intervjuer  Tävlingar 

Jonny Jakobsson - Guld i Superbike

Jonny, vilken skön inställning! Andra kallar honom den vilda gotlänningen och som troligen är den enda som klippt Jesper Pellijeff den här säsongen. Kvalet gick ganska bra men det var så tajt med tiderna så han var på 14:e plats. Sedan var det dags för race, och avslutar med en vinst vilket är verkligen imponerande.

Intervjuer  Tävlingar 

Jesper Pellijeff tar SM-silver!

Jesper har gjort en makalös säsong med otroligt mycket körning, och kör helt magiskt. Jag har börjat kalla honom "The Magician" för han trollar verkligen med sin hoj när han kör. Idag startade han på andra plats och körde stabilt hela vägen och försökte skapa en bra lucka och bevaka Joel för att se om det gick att stöka lite.

Intervjuer  Tävlingar 

Joel Marklund, trea idag och SM-guldvinnare i Superbike

Det här året till skillnad från förra året så har det varit väldigt små skillnader i poäng mellan Jesper och Joel. Joel lyckades hålla nerverna på plats och lyckades också nästan sätta personbästa vilket gav honom ännu mer energi. När racet drog igång så regnade det men han körde på. Det var en bra start och Jesper Pellijeff drog iväg som han brukar men sedan kom Jonny Jakobsso

Intervjuer  Tävlingar 

Jimmy Gällros summerar säsongen 2021

Vi fick en stund med Jimmy innan det var dags att plocka ihop allting och börja bege sig hemåt igen. Vi fick en liten summering med hur det är att köra med BMW och arbeta tillsammans med teamkollegan Fredrik. BMW som är helt ny leverantör för säsongen och det finns massor att arbeta på för att bli riktigt optimalt och svetsa samman teamet. Odenfilm har också dokumenterat BMW så

Intervjuer  Tävlingar 

Filip Eklund gör en makalös säsong

Även det sista racet för året blev en vinst i klassen Supersport 300 och redan tidigare var totalsegern och SM-guldet säkrat så det var ett riktigt fint och säkert race. Filip som kört mycket i regn kände ingen oro utan var istället så kreativ att han drog ifrån och behöll sin lucka hela racet. Nu är inget bestämt men förhoppningen är större hoj och större klass. Vi tackar Fili

Intervjuer  Tävlingar 

Fredrik Belin tar ett fint brons i årets sista race

Fredrik avslutar säsongen med koppling som gick sönder så ett dygn senare blev det revansch. Det var ett lite tufft race för vilka däck som skulle användas så han fick egentligen bara två varv för en starttid och sedan var det mycket bättre. Han låg tvåa ut i första böj och kämpade på och lyckades avsluta med en härligt fin tredjeplats till slut. Sammanfattningsvis diskuteras v

Intervjuer  Tävlingar 

Mathias Mattsson tar både guld och totalsegern!

Mathias Mattson körde enligt honom själv ok på kvalet och höll sig på begagnade däck och lyckades hamna på 7:e tid totalt och 3:e plats i klassen. Sedan var det dags för race och levererade en jättefin seger.

Intervjuer  Tävlingar 

Kajsa Arvidsson nytt fint silver i R6 Cup

Kajsa Arvidsson som återigen kör riktigt fint både i sol och regn. Kvalet gick i torrt och försökte köra på men gick sådär enligt henne. När hon drog igång racet så var det däremot helt kaosartat och ganska regnigt. Hennes körstil verkar passa perfekt för hennes mjuka körning och vad vi kan se så blir hon bättre och bättre hela tiden.

Intervjuer  Tävlingar 

Oliver Strandäng brons i R6 Cup

Oliver avslutar säsongen med ett personbästa på kvalet och bestämde sig att köra säkert för att säkerställa att han skulle vinna R6 cup vilket han gjorde med bravur. Oliver var kommer klassa upp sig till nästa år och det sägs att det är många som vill göra det så klassen behålls. Vi gratulerar så mycket för en fantastisk insats och den fina vinsten i R6 cup!

Intervjuer  Tävlingar 

Olle Lampinen Olsson - återigen överst på pallen

Det verkar som hans favoritväder är ösregn som ni ser i bakgrunden. Olle var riktigt nöjd med att slå Emil och med denna vinst så blev han också totalt tvåa i serien. Ett stort grattis till denna fina bedrift Olle!

Intervjuer  Tävlingar 

Daniel Persson, blött silver på årets sista race

En kille med så lång erfarenhet har nytta av kunskapen att köra i regn. Hojen strulade så han inte kunde köra igår och utan fick försöka sätta ihop allting men det gick inte så han fick till slut byta hoj. Trots det så slutade det med ett riktigt fint race trots allt. Stort grattis till Daniel och en bragd att köra i detta regn.

Intervjuer  Tävlingar 

Emil avslutar säsongen med brons på ett regnigt Anderstorp

Emil som redan vunnit totalsegern i Moto3/125GP tog det lite lugnare när det var sånt otroligt regn. Han försökte vad han kunde och satsade vad som gick men det gick inte riktigt. Tänk att han tagit pallplats hela säsongen och kört fantastiskt bra - vi får hoppas på en fortsatt spännande nästa säsong för denna mästare!

Intervjuer  Tävlingar 

Melvin Atthage - Rookie of the year!

Melvin som kör i Supersport 300 startade året med att köra hoj och redan första säsongen så lyckas han att bli rookie of the year vilket är fantastiskt bra. Eftersom han lyckades med denna bedrift så ville vi inte vara sämre utan gav honom två vinster, tershine-produkter och en fantastiskt fin tavla som Emma så snyggt ritat. Stort grattis och lycka till nästa säsong!

Intervjuer  Tävlingar 

Mikael Bergqvist dagens vinnare i Open 1000

Stort grattis till Mikael som tillsammans med sin polare Jocke varvar tävlingarna som mekaniker eller förare. Vi kan dock sammanfatta att denna kille kör riktigt riktigt bra och det märktes verkligen idag då det var flera personer som krigade om toppstriden.

Intervjuer  Tävlingar 

Tony kör hem silvret med bravur

Ja vad ska man säga, tokkrasch, svartflagg, ny hoj, regn, blåmärken och hjärnskakning - oavsett vad denna kille utsätts för så går det bara bättre och bättre. På säsongens sista race så körde han riktigt fint och krigade i toppen alla varv. Detta sista race briljerar han återigen och sätter detta hedervärda silver.

Intervjuer  Tävlingar 

Roger Marcher tar fint brons i Open1000

På en fin tredjeplats i årets sista Open 1000-race sätter Roger ett nytt efterlängtat toppåk. Roger som är 52 år tycker det här fortfarande är fantastiskt roligt, men trots sin erfarenhet så glömmer man alltid något och det blev lite stressigt.

Intervjuer  Tävlingar 

Lukas Falck avslutar säsongen med SM-guld

Detta danska underbarn har kört så otroligt säkert, snabbt och det har blivit fina pallplatser hela säsongen. Återigen tar han ett guld på den sista deltävlingen och är redan sedan förra loppet totalsegrare med ett otroligt välförtjänt SM-guld i Superstock 600-klassen.

Intervjuer  Tävlingar 

Anton Ununger tar fint silver i SST600

Roligt att få se Anton Ununger på pallen igen med sin fina andraplacering vid årets sista tävling i klassen Superstock 600. Anton lyckades i kvalet komma under 1,40 och var riktigt nöjd med det. Precis framför honom dök en hoj framför honom men lyckades parera detta.

Intervjuer  Tävlingar 

Sebastian avslutar säsongen med ett fint brons

I klassen superstock 600 har Sebastian arbetat hårt tillsammans med farsan för att få hojen ännu bättre. Tryggheten med en stabil hoj gjorde att de lyckades sätta personbästa och avsluta säsongen med ett brons.

Intervjuer  Tävlingar 

Wilsson fortsätter briljera med ett silver i den 9:e deltävlingen

Det var inte länge sedan Tony Wilsson drog rakt ut i spenaten i 200 km/h. Det sägs att för att bli bättre så måste man testa gränserna och idag lyckades Tony köra in en fin andraplats på den nionde och näst sista tävling för säsongen. Han lyckades inte riktigt hota Joppe som kom in cirka 8 sekunder före, men höll ifrån sig en hotande Martin Knuutila med ca 4 sek

Intervjuer  Tävlingar 

Knuutila tar ett fint brons i 9:e delfinalen

Martin Knuutila som nyligen behövde skaffa ny motorcykel har verkligen på kort tid lyckats hitta rätt med maskin, däck och fjädring. På den nionde delfinalen så körde Martin in på en lysande tredjeplats i ett tätt race med lite över 20 tävlande på Anderstorp.

Intervjuer  Tävlingar 

Magisk körning av Joppe - Guld i Open 1000

Med inställning att kanske inte köra denna säsong men provar i alla fall, lönade sig. Stolt står han här och visar hur en krigare gör. Idag körde Joppe fantastiskt, så bra att han satte ett riktigt fint guld och med en mycket stor marginal till jagande tvåan Tony. Denna gång lyckades det köras så jämt och bra att det blev nästan 8 sekunders marginal.