PRESSMEDDELANDE TILL SAMTLIGA • Ej publicerad än

Nyhetsbrev #2 - Är ni auktoriserad handlare i Sverige?

Hejsan allesammans!

Först och främst vill vi tacka alla er handlare som satsar och aktivt bidrar med era annonser och agerar ambassadörer och på så sätt etablerar en ny plattform för annonsering av motorcyklar och andra fordon. Vi har passerat 1,500 begagnade annonser (dvs inga crossar, skoters eller nya fordon än så länge). Sedan starten i mars har vi tillsammans kämpat på och fått otroliga 263.000 besök. Arbetet fortsätter hela tiden och nästa viktiga steg blir att få ännu fler att bidraga till att skapa morgondagens naturliga plattform för mc-handeln.

Vilka märken företräder ni och vilka märken är ni auktoriserade på?

Vi är aktiva på Facebook, vi skriver, kommenterar, tipsar och följer många forum. Det är en bra plats att "lyssna" på behov utifrån köparens perspektiv. Nyligen frågade en ägare 12.000 personer i en livlig dialog på Facebook: "Vem som kan serva min triumph? Måste man välja en auktoriserad?, När kan jag få tid? Ingen har tid i sommar, min första 100-milare har gått, får jag inte köra mer i sommar?". Detta var typiskt en sådan fråga som mcparken försöker hjälpa till med och nu är det klart, därför behöver vi er hjälp att uppdatera er företagsprofil med lite information.

Genom att ni anger vilket/vilka märken ni säljer och servar samt är auktoriserade på i landet så kan vi få upp ett värdefullt register där mc-ägarna lätt kan hitta de handlare som finns i närheten för att göra service. Här ser ni ett exempel på en handlares hemsida (obs! ni har alla varsin sida som vi registrerat upp åt er - som vi vill att ni själva uppdaterar).


För att bidraga så har vibyggt upp register för att ni skall kunna markera de ni säjer och servar men även de ni är auktoriserade för. På så sätt kommer kunderna att hitta er lättare och jag tittar även på att erbjuda digitala tjänster runt både boka tid, se handläggningstid och kostnader etc. Allt för att göra en smart digitalisering som alla tjänar och spar tid på.

Uppdatera era viktiga och sökbara funktioner så kunder hittar er! 

Ni handlare som är igång med annonsering har redan konto så ni kan bara logga in och ändra informationen direkt. För er som inte har det, skapa ett företagskonto så kopplar jag kontot mot företaget, så ni kan komma in och redigera detta själva. 

Gör så här:

  • Logga in på mcparken (eller skapa konto)
  • I menyn "mina sidor", välj företagsuppgifter. https://mcparken.se/pages/company/companylist.aspx 
  • Klicka på "företagsnamnet" så kommer du in i redigeringsläge. (Klickar du på id så ser du hur din företagssida ser ut för en användare).
  • Gå till dropdown-listorna (återförsäljare och auktoriserad på) och klicka i de märken ni säljer/servar samt de fabrikat ni är auktoriserade på
  • I dropdown kan ni på översta raden söka märket, börja skriva ex "Yam".." så visas alla poster som börjar med Yam ..Bocka i alla de du önskar.
  • Tryck på knappen uppdatera längst ner
  • Klart

För er som inte har konto än:

  • Gå till https://mcparken.se/pages/account/register.aspx?accounttype=2 
  • Välj företaget ni representerar och skapa kontot (finns inte ert företag, maila pelle@mcparken.se så lägger jag upp det.
  • Skapa konto, jag kopplar sedan ert konto mot ert företag så att ni kan redigera informationen)
  • Fortsätt enligt ovan

Kort om mcparkens funktioner

Vi utvecklare hela tiden nya tjänster enligt behov och önskemål från både handlare och mc-entusiaster. Allt som byggs postas i forumet som ni kan läsa mellan varven. Eftersom det är relativt många saker så kommer jag bara informera er om lite större saker görs och lanseras i form av nya tjänster med förbättringar eller annat som är bra för alla. Just idag skrevs en mail-motor som gjorde detta och framtida utskick möjligt.

Med detta önskar Pelle, Martin, Linus och Fredrik på mcparken er en riktigt fin vecka och fortsatt semester!