Lite om vår vision

När vi började mcparken så bestämde vi att det skulle inte bara röra sig om annonser utan vi vill försöka samla hela branschen och ge den en digital skjuts framåt. Det har också visat sig att det finns massor av saker att bistå med men vi får ta en sak i taget och ta det i mål. Tidigt bestämde vi att vi måste få ihop både köparen, handlaren och importören. Därför träffar vi löpande och diskuterar med representanter från Kawasaki, Yamaha, Honda, Suzuki, KTM, Aprilia och många fler hur vi bäst kan hjälpa till och det är här den spännande resan börjar.

Generalagenter och importörer

Vi såg att nya annonser som lades ut från handlarna var väldigt olika, såväl med bilder som text men även att rena faktafel förekom. Varumärket stärks inte med skiftande information så därför har vi erbjudit dessa att få tillgång till en plattform som vi nu bygger som kan liknas en "produktkatalog". Med hjälp av att generalagenterna uppdaterar informationen, så kommer handlarna att kunna välja vilka modeller de säljer och till vilket pris. På så sätt underlättar det för alla parter. Generalagenten som ansvarar för varumärket får ut rätt och bra information (samt kan uppdatera automatiskt), handlare som slipper att skapa sina egna annonser med content kan bara fokusera på priset och kostnad för att sätta ihop den, kunden som får rätt information, tydligt vad det kostar och vilka som har de i butik eller kan beställa från. Ni kan redan nu se skisser och exempel på det material som vi arbetar fram tillsammans med generalagenterna via denna länk.

Tillbehör och reservdelar

När man köper ny och begagnad motorcykel, som förstagångskund eller van sedan tidigare så kan man med fördel även erbjuda tilläggsprodukter såsom skyddskläder men även däck eller avgasrör. Detta är något vi också arbetar fram nu, att erbjuda dessa tillbehör och samarbetspartners för att driva denna tillbehörshandel. Vi kommer samtidigt kunna erbjuda att i samma "lån" som över 85% tar bakar in dessa originaltillbehör eller liknande. Se samma länk med förslag på hur det kommer se ut framöver genom att följa denna länk. Klicka på att expandera originaltillbehör som exempel. Där man man också klicka på en produkt för att komma till en shop.

Banägare

Vi som är nya på marknaden samarbetar också med banägare och deras event. Vi håller på att ta fram ett digitalt formulär för att underlätta ansökningarna för press och det är säkerligen så att andra bokningssystem kan komma att byggas upp över tid. Här finns ett exempel på ansökning av tillfälligt pass, klicka på denna länk

Events och aktiviteter

En mängd aktiviteter och events produceras av många entusiaster och etablerade föreningar. Målet är att ha dessa samlade på ett ställe så att det för våra drygt 400.000 motorcyklister ha en samlingsplats där all information finns samlad.

Förbund, organisationer, föreningar

För att knyta samman alla intressenter så arbetar vi också med SMR, Svemo, MCRF och fler organisationer är på gång att hitta samarbetsformer med. Exempel på vad vi kan göra är att bygga digitalisering för att exempelvis press skall kunna ansöka till ett event för tillfälliga pass. Här blir således även alla banägare inblandade för att få tillgång till dessa tjänster. Vårt mål är att fånga hela branschen.

Körskolor

Vi arbetar också på att ta fram information och underlag runt körskolor, alla produkter som finns, hjälpmedel och troligen kommer vi också sätta upp en "wall" där man kan söka efter någon som kan tänka sig övningsköra med dig men också tips på olika utbildningar och liknande som gör att du skall få en bra och samlad bild på vad du kan studera själv, och vad du kan få hjälp med av proffs.

Influensers och engagerade individer

Redan idag samarbetar vi med Filip Backlund Racing, med Probike samt att vi har Fredrik på mcparken som hanterar vårt Instagramkonto. Här söker vi många fler människor som vill vara med och bidraga, kanske med artiklar och bloggar och berätta om sina kunskaper och erfarenheter. Vi tycker det är synd att all kunskap ligger utspritt i inlägg på Facebook och liknande när det kunde samlas upp och finnas som en kunskapsbank här. Kanske "fråga oss" består av en expertpanel där man får hjälp, inget är omöjligt. Är du intresserad av det här, hör av er till oss på info@mcparken.se eller ring - ni ser numret nere till höger.