PRESSMEDDELANDE TILL SAMTLIGA • Ej publicerad än

Nyhetsbrev 2020 #2

Kan vara en bild av Lotta Kronåker Boström, motorcykel och snö

Hej allesammans och hoppas det är bra med er! Det är mitt i vintern men snart så kommer solen och då går det fort. På sociala medier följer vi massor av människor som tycker att köra hoj och snö inte spelar så stor roll. Se exempelvis på Lotta Kronåker som tog sin helt nya hoj och ställde ut i snön för en härlig bild, snyggt!

Vi har nu arbetat vidare stenhårt att synas och höras på olika platser, bl.a. intervjuer i samband med lanseringen av Yamahas tävlingsteam för säsongen. Vi håller på att diskutera med flera teamchefer för att se om de har möjlighet att träffas för en intervju inför årets säsong i Superbike och övriga spännande klasser. Nu i januari har vi försökt att arbeta lite med cross-segmentet också och lagt ut några filmer som spelats in och är säkert för många spännande att titta på. Något som givetvis också drar många besökare. 

Lite kort om vad som hänt ...

Det finns så mycket att skriva eftersom det händer så mycket hela tiden.

  • Från årsskiftet betalar privatpersoner 69 kr / annons.
  • Vi har fått utskällningar från köpare. När de kommer till butik så är hojarna sålda. Åtgärd- påminna er handlare att markera annonser som sålda.
  • Vi har fått brev från Danmark där de vill köpa mc och frågar vad frakten kostar.
  • Vi har blivit uppvaktade av flera som tycker det är superkul att det finns en ny tjänst där man hellre vill vara på än Blocket. Vi försökte samarbeta med Blocket men blev istället avstängda, 500.000 kr vill de ha för integration och det är pengar ni får betala för andra tjänster ni använder. Det vill vi undvika att belasta er såklart så vi väljer en annan väg, kostnadsfritt såklart! 
  • Vi håller på att börja skapa lite mer content runt cross-segmentet
  • Nu kan man ha logotyp på företagsprofilen och likaså visas den på annonserna
  • Uppdaterad version av prisskylt där logotyp också syns
  • Nyhet! digital tjänst för att värdera sin hoj online finns nu att beställa av er handlare
  • Vi har bytt logotyp på mcparken. Anledningen till det är att få mer neutrala färger eftersom alla märken skall ha lika värde. 

Vi är nu 40 handlare - Vi behöver bli fler!

Vi har tusentals annonser inlagda och det behövs mer hela tiden och det enda vi behöver är ett ok från er som handlare. Alla signaler pekar på samma tydliga sätt. 85% av alla besök är organiska och det är fantastiskt för det innebär att de inte kommer primärt från annonser eller meddelanden utan från sökmotorer som Google. Det betyder att ju fler annonser som finns ut och är sökbara, desto större chans att en kund hittar just er annons.

Att lägga in era annonser tar bara några sekunder och det innebär inget merarbete för er - allt är klart att bara köra igång. Har ni även skrivit i annons-texten ex "Regnr: AAA111" så hämtas också information in om tidigare ägare och all metadata. För att ni skall förstå vilken bra tjänst det är så har vi tagit fram en liten film som visar hur enkelt det är att komma igång. Se våra enkla instruktionsvideos på: https://mcparken.se/pages/blog/overview.aspx?category=6 

Träffa teamet bakom mcparken på en presskonferens!

Vi kommer att bjuda in till ett öppet hus där ni får träffa oss från mcparken digitalt eftersom pandemin inte tillåter för stora grupper. Det kommer att bli två tillfällen som vi bjuder in alla er handlare och det är för att få er feedback, svara på era frågor och också berätta vad ambitionen är med mcparken och vad vi vill hjälpa hela marknaden med. Ambitionen är hög, förmåga och uthållighet är nyckeln och tillsammans kommer vi att på kort sikt halvera era kostnader, det kan vi garantera! Vi kommer initialt göra ett utskick där vi frågar er vilka datum och tider som passar bäst för detta event.

Michelin startar samarbete med mcparken! 

Vi kan med glädje berätta att ett spännande samarbete med Michelin nu är tecknat för 2021 där vi tillsammans kommer arbeta fram material som är intressant för läsare, erbjuda tjänster och utvalda produkter samt digitala samarbeten och funktioner i form av produktinformation och mycket mer. Detta kommer initieras under våren för att vara i full gång till säsongstarten.  

Vad söker folk på för ord?

Vi tog  precis ut en lista för att se vad folk söker på. Vi har bara samlat information några månader så utfallet är inte komplett. utifrån det som sökts så kan det ju kanske vara intressant att veta vad kunderna söker på för ord. Här kommer top 50 med de populäraste sökorden. Till höger visas antalet tillfällen.

ducati - 252,

Yamaha - 238,

Bmw - 215,

ktm - 213,

Banhoj - 199,

suzuki - 182,

r1 - 182,

kawasaki zh2 - 181,

Harley davidson - 178,

honda - 172,

kawasaki - 126,

harley - 125,

Triumph - 103,

CBR - 90,

tiger - 81,

johans mc - 75,

Mc - 73,

Road King - 72,

vespa - 64,

Scrambler - 64,

street glide - 60,

S1000rr - 57,

R6 - 55,

Yamaha r1 - 54,

VFR - 52,

Road glide - 50,

Monster - 50,

Moto Guzzi - 49,

Can - am - 49,

Bobber - 48,

FATBOY - 47,

Gsx - 47,

breakout - 47,

s1000r - 46,

Gsxr - 43,

Marauder - 43,

abs - 42,

Roadking - 41,

800 - 41,

hayabusa - 41,

Softail - 39,

Vulcan s - 39,

Gs - 39,

aprilia - 39,

Harley-Davidson - 38,

tenere - 38,

Xt - 38,

A2 - 37,

ktm 1290 - 37,

Scooter - 37

Just det här med sökning och vad användare håller på med är något vi kan berätta mycket om. Vi analyserar en mängd aktiviteter på sajten för att hela tiden försöka förbättra upplevelsen för användarna. Här får alla som är intresserade komma med feedback till oss så ser vi över möjligheten att göra nya funktioner som skapar större värde för alla.

Ändringar på sajten!

Vi gör hela tiden förändringar och förbättringar. Antingen att vi kommer på det genom att se hur användare beter sig, men det är också vanligt att vi tittar på funktioner som förbättrar och förenklar ert och en köpare eller säljares hantering. För att följa alla ändringar löpandes så finns det dokumenterat på https://mcparken.se/pages/doc/default.aspx?cat=8 .

Med det så önskar vi er alla en fortsatt trevlig vecka!

Hälsningar
Team mcparken