PRESSMEDDELANDE TILL SAMTLIGA • onsdag 26 oktober 2022 23:49

Ny statistik som bidrar till bättre försäljning!


Hej bästa handlare! 

Nu börjar säsongen avta och vi kan summera att det har varit otroligt många besökare som kontaktat oss efter att vi aktiverade chatten på sidan. Många frågor har handlat om vart man kan köpa, de svarar inte eller jag behöver en reservdel. Dessa frågor är otroligt roliga att få, för även om det inte skickas så många mail från användare här- så är det trafik, hög trafik. Vi har beräknat att ni handlare får ca 39% högre visningsgrad på de annonser som också visas hos oss, något vi kan följa via bytbils statistik. Och på tal om statistik!

Styr er försäljning åt rätt håll med värdefull statistik

Vi har tagit fram en exklusiv tjänst som gör att ni kan lära er om vad som säljer bra eller dåligt hos er. Ni kan se vilka prisklasser som går bäst, vilka märken eller modeller och hur lång tid dessa tar innan de blir sålda. Vi har även byggt in en ranking som visar er handlare vilken plats ni internt är på i omsättningsgrad totalt sedan starten av annonsering. För er som haft annonseringen igång kan se statistik redan från 2019 och framåt.

Bli premiumkund för 500 kr/mån

Så vad behöver ni? Som premiumkund stöttar du mcparken att fortsätta växa och bli er naturliga portal med den bonusen att ni kommer spara mycket pengar på annonsering. I kostnaden ingår alla de tjänster som vi redan erbjuder idag inklusive de som kommer i morgon, allt för bara 500 kr/mån! Jämför det med denna nya statistikmodul som ni på Blocket betalar 595 kr för per månad, här får ni både fritt antal annonser och statistiken. Tack vare att de annonser som ni idag har på Blocket som speglas till mcparken, så kan vi enkelt få fram denna statistik till er på ett värdefullt sätt så ni kan optimera er försäljning ytterligare.

Obs! Ni som är små handlare och har få annonser ( < 100 per år), erbjuds lägre kostnad för samma paket för 300 kr/mån. Intäkterna betalar server- och licens samt lagringskostnad för alla bilder och film. 




Se era kunders köpbeteende

I tabellen ovan ser ni exempel på dessa olika kategorier som visas. Här ser ni antal annonser per prisintervall och intresset här blir, säljes dyrare eller billigare hojar snabbast? Baserat på dessa svar kanske ni väljer att fokusera mer på att köpa eller sälja fler av de som era kunder är mest intresserad av, och färre av de sämre affärerna. Denna graf och övriga kommer alla garanterat ha nytta av för att följa sin försäljning och kundernas köpbeteende.

Det här får ni inte missa, ta ta tillfället i akt och logga in som är premiumkund och få detta viktiga styrverktyg på köpet! Ni som inte är det än kan kontakta oss på pelle@mcparken.se eller ringa 0730-88 22 24 så kan jag tillfälligt ge er åtkomst till denna statistik för er så ni inte köper grisen i säcken. 

Ny Facebook-grupp för er mc-handlare

För att snabbt kunna kommunicera med er så har vi skapat ett forum som heter https://www.facebook.com/groups/mchandlare . Ansök om att gå med, det är 16 medlemmar just nu och ni är alla konkurrenter men samtidigt i samma bransch. Här kan ni snabbt nå oss eller prata med varandra. För tillfället är det mycket information från oss när vi släpper nya saker eller ber er testa något för feedback. Ju fler, desto större möjlighet att kanske hjälpa varandra hitta en hoj, eller rekommendera en kund. Ett snabbt sätt att nå varandra på, minst sagt! 

Tack för ert stöd vid framtagning av flera tjänster

Stort tack till Alexander på Johans MC samt Toms inspel från Northbike som hjälper till att forma behov och lösningar för allas bästa. Vi hoppas och tror att även ni kommer tycka denna information är värdefull. Som referens får ni gärna kontakta Alexander på Johans MC. Under dessa tre år har vi byggt mängder med tjänster som täcker flera av era stående licenskostnader och minskat arbete. Har ni själva förslag på tjänster och behov som ni har i verksamheten så tveka inte att höra av er. Här är lite av de senaste månadernas arbete https://mcparken.se/pages/doc/default.aspx?cat=8 

Vi hörs snart igen, trevlig vecka!