Annons
554 839 visningar · Publicerad 4 år sedan

Eugene Laverty och Jonas Folger på BMW-maskiner 2021 i WorldSBK

Publicerad av:
Martin Romanowski
0 0 0
Efter månader av spekulation är väntan på att ta reda på BMW WorldSBK-satellit team över eftersom det har bekräftats att RC Squadra Corse och Bonovo Action kommer att finnas på startgriden 2021 för MOTUL FIM Superbike World Championship som kör BMW-maskiner. Eugene Laverty tävlar för RC Squadra Corse medan Folger kommer att tävla med Bonovo Action, samma lag som han tävlade med i 2020.

Laverty's roll kommer också att vara BMW testförare efter att han var inblandad i utvecklingen av den nya BMW M 1000 RR som BMW kommer att tävla 2021. Båda satellitgrupperna kommer att köra den nya maskinen eftersom antalet BMW på nätet fördubblas från två till fyra.

RC Squadra Corse är kända i WorldSBK-paddocken som har varit i WorldSBK-paddocken i ett antal år nu, medan de också hävdade pallplatser i WorldSSP Championship 2020. De kommer att visas under ett nytt namn 2021 när Laverty går med i laget; kvar på BMW-maskiner efter en säsong med fabrikslaget.

Markus Schramm, chef för BMW Motorrad, sade: ”Samarbete med satellitteam utgör ytterligare ett viktigt steg för vårt engagemang i FIM Superbike World Championship. Det är fantastiskt att ha ytterligare två BMW M1000 RR i fältet tillsammans med de två motorcyklarna från våra arbetsteam, BMW Motorrad WorldSBK Team med förarna Tom Sykes och Michael van der Mark. Jag vill hälsa de två satellitteamen varmt välkomna i vårt WorldSBK-projekt. Bonovo Action Team med Jonas Folger är det första tyska laget som registrerar sig för att tävla i WorldSBK med en bayersk ryttare på en bayersk motorcykel. Det är en speciell kombination. Jag är också glad att Eugene Laverty kommer att förbli en integrerad medlem i vår BMW-familj och tillämpa sina talanger och sin kunskap om BMW-superbikes i vårt satellitteam RC Squadra Corse, nybildad men redan känd i World Superbike paddock. Jag hoppas att de alla kommer att njuta av en framgångsrik WorldSBK-säsong 2021! ”

Bonovo Action återvänder till WorldSBK efter två jokertecken i 2020 där Folger visade imponerande takt på Circuit de Barcelona-Catalunya och Circuito Estoril när han tävlade med Yamaha-maskiner. Kombinationen av Bonovo Action och Folger visade sig vara framgångsrik i det tyska mästerskapet i superbike då de vann alla åtta tävlingar; Folger har också tävlat i Moto3 ™, Moto2 ™ och MotoGP ™.

BMW Motorrad Motorsport Director, Marc Bongers, sade: ”Vi ser verkligen fram emot partnerskapet med Bonovo Action och RC Squadra Corse. Samarbetet med dessa två team gör att vi kan diversifiera vårt WorldSBK-projekt ännu mer. De kommer att kommunicera nära med BMW Motorrad WorldSBK Team. Fördelen för oss är att vi kan få tillgång till ännu mer kollektiv feedback. Lagen är också mycket starka när det gäller förarna. Jonas Folger och Eugene Laverty är inte bara snabba, men deras många års erfarenhet gör det möjligt för dem att ge viktiga bidrag till vidareutvecklingen av BMW M1000 RR. Det är fantastiskt att Eugene fortfarande kommer att vara ombord och välkomna Jonas till BMW-familjen. ”