Intervjuer  Produkter & tillbehör 

Romanowski diskuterar fjädring #2

När man sätter sig i någon annans bil så ställer man in backspegel, stol och liknande - men gör du det när du köper en hoj? Här fortsätter Martin att berätta om fjädring som är en så viktigt del på en motorcykel.

Produkter & tillbehör 

Bridgestone kom till Gelleråsen

Det var verkligen roligt att Bridgestone kom och presenterade sig och höll föredrag runt däck under helgen på Gelleråsen. Jag ombads att tacka för detta med ett litet "snack". Vi hoppas få se de och flera andra leverantörer på banan, verkligen spännande och lärorikt!

Produkter & tillbehör 

Swedish Racepart presenterar olika ljuddämpare

Vår reporter Linus Johansson intervjuade Daniel Gustafsson som grundade Swedish Raceparts. Här presenterar och diskuterar de olika modeller gällande allt från storlek, hästkrafter och de decibellkrav som har skärpts kraftigt i år för de som tävlar på bana.

Produkter & tillbehör 

Lindstrands allvädersställ "Sunne"

Lindstrands har släppt ett nytt allvädersställ som alltid håller hög klass. Här gås igenom både byxa och jacka där du också har en kartficka på ryggen, samt extra skrapskydd om man ramlar. Den här jackan är CE godkänd för AA. Givetvis med en mängd finesser och möjligheter.

Produkter & tillbehör 

Lite om den nya Shoei NXR hjälmen

Här ses en Shoei NXR-hjälm som är en ersättare till XR-1100. Det är en enklare form av hjälm där skyddet är tvättbart och spännet är av sportmodell. Den för förberedd för ett intercom-system. Ventilation finns fram och uppe på huvudet och en kanal som släpper ut värmen. Det finns 23 olika grafiska motiv och det finns i alla storlekar.

Produkter & tillbehör 

Jackan - Richa Stealth Jacket Camo

Här presenteras en jacka med namnet Richa Stealth Jacket Camo som har skrapskydd för armar och axlar, reflexer och vattentät. Det finns även insytt stöd för ryggskydd. På jackan finns även ett avtagbart innefoder. Jackan säljes bl.a. via handelsboden.se

Produkter & tillbehör 

Swedish Race Gear - företagspresentation

Swedish Race Parts höll föredrag som vi på mcparken givetvis åkte och lyssnade på. Vi kom in en liten bit in i dragningen från Swedish Race Gear där Christian Pettersson presenterade information gällande tävlingsställ och genomgången handlade bl.a. om läderkvalité, skydden, design och logotyp för ställ, mäta på rätt sätt, fabrikat som erbjuds,

Produkter & tillbehör 

Det finns airbags men få använder de

Jag träffade en mc-instruktör förra sommaren som visade en fantastiskt smidig airbag som många av hans kollegor använder. Dock är det väldigt få personer som använder det på marknaden än så länge. Här presenteras lite information om just denna teknik som kan vara intressant att titta på. Om ni vill så kan jag ta reda på vart man kan köpa de här i Sverige.