Tävlingar 

Joacim tävlar i nytt race på ett ben!

Ni som följer Joacim Boivie i sociala medier ser vilken enorm utveckling han gör, hela tiden. Detta är hans andra stora race som han kör, denna på 2,5 timma vilket ni kan se i denna film. Några krascher som alla gör, och riktigt bra körning varvas denna upplevelse. Det är helt klart så att inget är omöjligt att lära sig, vissa saker tar bara lite tid ...

Tävlingar 

Novemberkåsan - dirt bike på steroider?

När man tittar på dessa män och kvinnor som får för sig att i 30 mil, geggig och kallt köra, dra, släpa och få hjälp att tillsammans med alla som tittar föra fram sin motorcykel till en vinst - det är verkligen något som sticker ut när det gäller både galenskap och förmåga att inte ge upp. Här är en 30 min sammanställning av detta fantastiska spektakel.

Tävlingar 

Enduro GP 2022 Mud party

Här får vi följa de tävlande i ett till synes mycket torrare underlag än novemberkåsan men likväl otroligt att se dessa förmågor och hur de hanterar sina hojar över stock och sten.

Intervjuer  Tävlingar 

Jimmy #5 på Pro Superbike

I höstas kördes den alltid så spännande Pro Superbike och i detta två-dagars-race så fick vi en intervju med Jimmy för att höra vad han tyckte om dagens tävling.

Intervjuer  Tävlingar 

Ole Bjorn tar en 3:e placering

Men en riktigt bra start och med en väldigt bra körning berättar han att det går lite upp och ner. Den här gången blev det ett brons i tävlingen Pro Superbike på Mantorp. Om några timmar skulle han ut och köra igen, stort lycka till.

Intervjuer  Tävlingar 

Simon Alfredsson inför sitt race i Pro Superbike

Här får vi träffa Simon Alfredsson som kör i klassen Pro Superbike. För mig var det första mötet vilket var mycket trevligt och höra vad han gjort tidigare och nu har för planer framåt.

Intervjuer  Tävlingar 

Henrik Larsson laddar inför att köra Pro Superbike

Det var länge sedan Henrik var här och körde på Mantorp och berättar lite om gårdagens körning. Han pratar även om när Nils kraschade igår och sedan dess har han fått lite extra respekt eftersom banan har några partier som är riktigt farliga om man skulle krascha. Något flera pratat om denna helg och förhoppningsvis är det något som kan lösas till nästa gång det körs mc-race.

Intervjuer  Tävlingar 

Joakim Linhardt inför Pro Superbike på Mantorp

Vi tar ett litet snack innan det är dags för nytt race på Mantorp där vi får höra lite hur han tänker att racet skall köras. Joakim känner sig lugn och känner sig jämn och det tror han kan vara en vinnande faktor inför dagens race.

Tävlingar 

Se ProSB, Superbike och barnrekord slås uppifrån

Här körs om jag inte minns fel 9 varv på den 6:e SM-deltävlingen eller 3:e Pro Superbike tävlingen på Mantorp. Här lyckas också Jesper Pellijeff sätta ett nytt banrekord vilket är helt otroligt! Stort grattis både till segern och banrekordet denna fina dag.

Intervjuer  Tävlingar 

Återigen tar Jonathan ett otroligt fint silver

Att står i princip längst bak i startfältet, tidigare ha kraschat och sedan upp och köra med ett sådant enormt fokus är otroligt. Vi har flera gånger sagt att det är första säsongen för honom, så att begära att han skall köra så här otroligt bra är för mycket begärt. Här får vi en pratstund efter hans race och roligt nog höra lite hur han identifierar sina motståndares körstil!

Intervjuer  Tävlingar 

Maxximus tar guld i SSP300-klassen!

Som yngsta föraren, endast 14 år har Maxximus satt ribban högt. Med fullt fokus och energi har han under 1,5 år både han och alla runt honom slitit och kämpat, peppat och utmanat - och idag hamnade alla saker på rätt plats och resultatet blev både hans första pallplats på kvalet och avslutar med ett guld. Mycket bättre än så kan det ju inte bli. Han berättar om spänningen, hjäl

Intervjuer  Tävlingar 

Hör Aurore Milton inför dagens race

Aurore Milton är en av de fantastiska Superbike-föraren som haft en lång paus men nu åter känner suget att köra igen, vilket hon började med i somras förra året. Den här dagen var det lite strul med både maskin och elektroniken men efter lite mek med kollegan så löste de detta, nu är hon riktigt taggad. Aurore har största fokus på att köra race och det är både viktigt att ha ku

Intervjuer  Tävlingar 

Det är fjärilar i magen säger Ole Bjorn Plassen

Att köra hoj är kul, men det kan också vara väldigt nervöst. Ole Björn sa att han hade fjärilar i magen inför racet. Och jag förstår honom, att köra axel mot axel med två av sveriges bästa förare, Jesper Pellijeff som tog banrekordet på träning och landsmannen Jonathan Lykke Nessjoen hack i häl så är det inte helt lätt. Här får vi höra lite om hur han tänker ..

Intervjuer  Tävlingar 

Maxximus tar sin första pallplats

Det är underbart att se någon slita så hårt som Maxximus, denna 14-åringa kämpen att kriga på tills ett av de stora målen nåddes, nämligen att komma på pallen. Det tog ungefär 1,5 år och i går så var han otroligt nära men blev påkörd på sista varvet men skam den som ger sig. Idag på kvalet så lyckades han göra det, dvs att sätta den efterlängtade 3:e platsen på kvalet. Här får

Intervjuer  Tävlingar 

Lukas Strandäng tar guldet i Open 600

Oliver gör en makalös insats och vinner med 15 sekunder på 18 varv. Från kvalet gick det bra och har byggt upp en riktig fin körning över tid. Med två 2:a placeringar och en 3:e så kommer det bli väldigt spännande att se hur det kommer gå vidare i säsongen. Lukas är mest nöjd med att hitta sitt flyt idag och framåt om det går riktigt bra så vill han till Superstock 600 om han h

Intervjuer  Tävlingar 

Oliver Ryrvall tar ett fint brons på Sviesta

Oliver som kört några år och haft lite otur med krascher har nu förhoppningsvis hittat den där säkerhetsmarginalen och idag var planen att komma på pallen och det lyckades han med riktigt bra. Lukas låg nästan 15 sekunder före och på sista varvet så släppte han lite för mycket och blev omkörd lite oturligt. Vi önskar honom all lycka till i framtiden!

Intervjuer  Tävlingar 

Ty Henriksen första race och tar ett brons!

Ty kommer från Danmark och har kört minibike men bestämt sig att kliva upp och köra SSP 300 och det gjorde han fantastiskt bra, med en otroligt fin tredjeplats så var han verkligen lycklig efteråt. På det fjärde racet så körde han tyvärr av men det såg riktigt fint ut fram tills dess.

Intervjuer  Tävlingar 

Olle tar brons i ny klass!

Jag måste säga att Olle är nog en klass för sig. Den här helgen kör han hela tre tävlingsklasser och avslutar med att köra i en ny högre klass, superstock 600 och sätter smått otroligt en tredjeplacering i denna tävling. Det var ganska långt bakom Filip och Sebastian, 28 sekunder men hade också över 2,5 sekunder bakom sig till fyran Anton Eklund.

Intervjuer  Tävlingar 

Filip Eklund krigar till sig ett nytt guld

I klassen Superstock 600 är det tajt i toppen. Sebastian och Filip krigar bara centimeter från varandra. Det gäller att hålla huvudet kallt och inte göra några som helst misstag, och det gjorde inte Filip denna gång utan lyckades ta sig över mållinjen med en marginal på 0.064 sekunder! Stort grattis och hoppas blåsorna i händerna läkt till nästa race på Mantorp!

Intervjuer  Tävlingar 

Jonathan tar en fin andraplats på Sviesta

Jonathan som faktiskt bara kör sin första säsong i Superbike fortsätter att köra fantastiskt bra. Den här gången lyckades han inte riktigt behålla guldet utan landsmannen Ole Bjorn Plassen tog vinsten tillbaka efter Pro Superbike racet där Jonathan knep guldet med 23 tusendelar om jag inte minns fel. Vilken spännande säsong det här kommer bli!

Intervjuer  Tävlingar 

Sebastian krigar till sig ett silver på Sviesta

Som vi sett flera gånger så är det Sebastian och Filip som krigar med varandra och detta tredje race så krigar de hårt med varandra. Filip lyckades köra så brett att Sebastian klarade inte av honom denna gång. I 250 km/h kör de axel mot axel men eftersom de har koll på varandra så vågar de utmana både varandra och sig själva. Här får vi höra vad Sebastian tänkte efter racet.

Intervjuer  Tävlingar 

Endurancepremiär Anderstorp - Tony Wilsson

Här intervjuas Tony Wilsson som körde för "Ett lag" av Marcus. Tony berättar att det inte riktigt blev som de tänkt vilket ni kan höra om mer i denna intervju.

Intervjuer  Tävlingar 

2fast4u #2 - 6:e plats i Tyskland

Här fortsätter vi med andra delen där vi pratar lite om banan med knäskrap i kurvor över 200 km/h som saknas i Sverige. Något de uppskattar mycket är kommunikationen som sker vid muren för det gör otroligt stor skillnad när man kör.

Intervjuer  Tävlingar 

2Fast4u tar en 6:e plats i Tyskland

Nyligen tog Svenska mästarna i Endurance, bestående av Daniel, Björn och Krister - även kallade 2Fast4u och åkte till Tyskland för att tävla på den anrika banan Nürburgring. Vi fick möjligheten att träffa de och göra en liten intervju, eller rättare sagt - 40 minuter så vi fick klippa isär detta till fyra delar. Stort grattis till en fantastiskt fin 6:e plats och tack för denna