Annons
554 229 visningar · Publicerad 4 år sedan

Yamaha R6 Cup Sweden - Perfekt ny klass för att köra roadracing 2021.

Publicerad av:
Martin Romanowski
0 0 0
Filip Backlund & Pro Racing Academy lanserar Yamaha R6 Cup Sweden
”Framtidens roadracingstjärnor kommer att formas här” säger Filip Backlund inför lanseringen
Syftet med satsningen är att sänka trösklarna för unga att satsa på roadracing. Tävlingsserien ska såväl forma som förbereda framtidens roadracingstjärnor innan de går vidare till mer avancerade klasser. Målet är att Yamaha R6 Cup Sweden ska
vara en långsiktig, konkurrenskraftig och kostnadseffektiv serie där samtliga av MC-industrins viktigaste partners är involverade.

- För oss på Yamaha är det självklart att vara en del av den här satsningen. I egenskap av tillverkare brinner vi verkligen för motorsport och att då få bistå till att fler unga talanger kan komma fram känns både viktigt och kul. Det finns ett stort intresse för motorsport och roadracing i Sverige och som marknadsledande vill vi skapa möjligheter för fler att upptäcka glädjen i sporten, säger Peter Chadwick, affärsområdeschef MC, snöskoter och ATV på Yamaha Motor Scandinavia.
Yamaha R6 Cup Sweden är öppen för förare med nationell eller internationell tävlingslicens i alla åldrar.
Serien kommer att köras parallellt med de svenska mästerskapen.

Den nya tävlingsserien är öppen för alla åldrar att delta i, för mer information, vad som ingår i paketet/serien samt hur du anmäler dig kontakta nedan personer:
Filip Backlund - filip@backlundracing.se
Martin Romanowski - 070-555 98 06