Annons
554 606 visningar · Publicerad 4 år sedan

Van der Mark: "Det ultimata målet är att vinna världsmästerskapet!"

Publicerad av:
Martin Romanowski
0 0 0
Holländaren Michael van der Mark hoppade från Yamaha till BMW för WorldSBK-kampanjen 2021 och har nu avslöjat orsakerna bakom flytten ...

Ett bekant ansikte på MOTUL FIM Superbike World Championship-rutnätet kommer att stå i nya färger för säsongen 2021 efter att Michael van der Mark (BMW Motorrad WorldSBK Team) bestämde sig för att byta från Yamaha. Nu i en snabbintervju har holländaren förklarat varför han fattade beslutet och beskriver sina mål för 2021.

Michael, vad fick dig att gå med i BMW Motorrad WorldSBK Team för WorldSBK-säsongen 2021?

Van der Mark svarade: ”Jag hade pratat med killarna och utifrån vad jag hade sett av BMW på banan hade jag sett mycket potential. Och den nya cykeln som kom var det sista trycket jag behövde. Jag tror att alla är ganska tydliga vad målet är och vad vi vill uppnå. Det finns en bra grupp människor bakom detta projekt och det fick mig att bestämma mig för att gå med i detta team. ”

Vilka är dina förväntningar på nya BMW M 1000 RR?

Van der Mark svarade: ”För det första ser den nya cykeln BMW M 1000 RR otroligt ut. Jag pratade med många människor från BMW och för dem var det ganska tydligt vad som behövdes göras och det verkar som om allt som behövs finns i den nya cykeln. Jag är redo att åka och tävla med den. ”

Vilka är dina mål för WorldSBK-säsongen 2021?

Van der Mark sa: ”Målen är ganska tydliga. Jag tror att vi på BMW och i teamet vill kämpa för pallen och det ultimata målet är att vinna världsmästerskapet men vi måste utveckla cykeln och vara redo för pallen så snart som möjligt. ”