Annons
314 visningar · Publicerad 9 månader sedan

Jonny Jakobsson tar guld i Pro Superbike!

Publicerad av:
Pelle Johansson
1 0 1

Efter en rafflande final där det handlade om att hålla sig på banan så lyckade tyvärr inte Max Eriksson behålla platsen då han gick av och bröt nyckelbenet. Istället fick då Jonny Jakobsson chansen att försöka nå den hedervärda vinstplatsen. Men, framför stångades många om vinsten och Bergman körde väldigt bra under lång tid. Dock hade Pellijeff lite andra tankar och körde snabbare och snabbare. Detta resulterade i att han ungefär fem varv innan lyckades köra om Bergman och behålla placeringen i mål. 

Berman berättade efteråt att han inte ville riskera att göra några dumma omkörningar utan var klok nog att hålla igen lite. Jesper kommenterade vinsten med att han var laddad och det visade han verkligen upp med fantastisk körning ända in i mål. Slutsegrare blev således Jonny Jakobsson som bestämde sig att hålla sig på den säkra sidan och inte försöka äventyra vinsten som helt klart var nåbar då han bara var en poäng efter vinsten i den sista deltävlingen av Pro Superbike. 

Vinnaren av privatcupen blev Max Eriksson som lyckades vinna det ärofyllda priset att åka iväg och titta på race tillsammans med Pro Superbike arrangören. 

Resultatlistor

Vi tackar alla förare och Pro Superbike för en helt fantastiskt säsong med otroligt rafflande och spännande race där sverigeeliten i roadracing visade hur häftigt det är att titta på Roadracing. Nu får vi titta på racing på digitala kanaler innan säsongen 2024 sätter igång i början på maj nästa år. Stort grattis och tack till precis alla som gör det möjligt för oss att få så mycket adrenalin, kärlek och spänning. 

Racet i repris kan ni se via denna länk: https://www.youtube.com/watch?v=5fWMooU9A5A 


avatar

Pelle · Publicerad 9 månader sedan

0 0 1

Pellijeff gjorde verkligen en grym körning denna dag. Kolla på racet på länken ovan i inlägget.