Annons
533 710 visningar · Publicerad 4 år sedan

Mike letar hoj! Del 2/6

Publicerad av:
Fredrik Andersson
0 0 0

Likt förra veckans testkörning så är det en BMW från motorradcenter även denna gång, dock med markant mera pulver under sadeln. BMW är välkända för sina pålitliga och starka 2 cylindriska boxermotorer, så självklart måste man ju kolla vad hypen handlar om. Så valet föll på en BMW R1250R, vilket är en naken motorcykel med ovannämnda boxermotor på 1254 kubik, 136 hästkrafter och hela 143 newtonmeter i vridmoment! 

Som vanligt när det gäller BMW så finns den senaste tekniken att tillgå när det gäller utrustning, såsom en klassledande TFT display, keyless, quickshifter up/ner, kurv ABS, cruise control, anti wheelie etc. Ja man kan utrusta den med det mesta man kan tänka sig, om man tex. ska använda den som touring maskin så finns det vindrutor och väskor att lägga till. 

Körställningen är upprätt och avslappnad, här kan man sitta länge utan att det blir obekvämt. Dock är den lite åt det tunga hållet med sina 239kg våt, men det är inget som känns när den kommer i rull, samt att vikten ligger lågt vilket gör att den känns behändig även i gångfart. Som nämnts ovan så är den ett riktigt kraftpaket, och det finns kraft nästan överallt i varvtalsregistret tack vare den nya ShiftCam motorn. Vrider man på gasen så drar den iväg brutalt men kontrollerat, det finns gott om effekt och vridmomentet är beroendeframkallande.

En väldigt mångsidig motorcykel med sportig framtoning, brutal motor och klassledande teknologi.  

Pris från 144.500:- 

Här hittar ni annonsen på denna exakta hoj som nu är tillsalu hos Motorradcenter!

https://www.mcparken.se/product/188