545 268 visningar · Publicerad 4 år sedan

MC poliser gör sin avrostning på Gotland

Publicerad av:
Pelle Johansson
0 0 0

Blåljus följer med och tittar på när mc-poliserna gör sin årliga avrostning på Gotland. På gotland är det bra miljö, bra vägar och de saltar inte vägarna vilket gör stor skillnad.

Här visas hur de lär sig att arbeta med bromsövningar och manöverprovet som bedöms av två oberoende personer och tre län tränar samtidigt vid detta tillfälle. Givetsvis testas även krypkörning och balanskörning för att inte köra på folk i exempelvis folkmassor. Det tränas även körning på "löst" material för att veta vad som händer om framdäcket släpper.

Den andra dagen består av mycket landsvägskörning eftersom det är lite bilar och har få kärlskott. Här testas även riktigt höga farter på Gotland Ring för att slipa på kurvtagning och bromsning från hög hastighet. Här finns också möjlighet att slipa på sina kunskaper för att bli en säker förare på våra gator.

Inom en snar framtid kan det bli brist på motorcykelpoliser då det är få personer. Polishögskolan ställde in den senaste utbildning och det finns en brist för att ersätta den äldre generationen. I denna avrustning var det 27 stycken och en av dessa är kvinna vilket man hoppas bli många fler.