Annons
546 867 visningar · Publicerad 4 år sedan

Privata vägen till mc-kort!

Publicerad av:
Fredrik Andersson
0 0 0
Det är roligt att dela med sig av sina erfarenheter och därför tänkte jag dra igång denna bloggserie med syfte att göra det lite lättare att hålla ut till våren och den stundande mcsäsongen! Planen är att posta varje fredag några veckor framåt Så här kommer första avsnittet i ”privata vägen till mc-kort” trevlig läsning.

Del 1 av 4
När en god vän till mig kommer och ber om tips för hur man ska gå tillväga för att lära sig köra motorcykel på rätt sätt och ta MC kort så hjälper jag såklart till så gott jag kan! Mitt MC kort har nu fyllt 5 år och därför får jag övningsköra privat med dem elever jag ansöker om hos Transportstyrelsen. För att kunna göra detta måste eleven ha godkänt körkortstillstånd som denne söker själv. Ni kan läsa mer om körkort och regler på https://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/e-tjanster-och-blanketter/e-tjanster-inom-vagtrafik/korkort/ansok-om-handledarskap/

Vilken hoj, utrustning?
Jag börjar med att tipsa om att köpa en enkel och smidig hoj, och valet föll på en Honda CB650F -15, som även är populär hos trafikskolorna. Vi utrustar den med kraschbågar utifall olyckan skulle vara framme.

Nu har vi motorcykel, men sen kräver hobbyn även skyddskläder avsedda för ändamålet. I och med att min kompis Mike (@lillspiken) är ny på det här med mc åkning är det inte så lätt att veta vad man vill ha. Touringställ, läder osv. Jag tipsar om att köpa ett billigt touring ställ att börja med, en vettig hjälm i en bra prisklass och boots som faktiskt skyddar fötterna när man ramlar. Så blir det.

Jag menar på att det är alltid bra att ha ett ställ som man kan använda i ur och skur, som är lätt att röra sig i och som inte är hela världen om man skulle gå omkull i. Sen när man blivit varm i kläderna kan man lägga lite mer pengar o köpa dem där fina prylarna som man vill ha och som passar till den hoj man så småningom landar med. Hur man än vrider och vänder på det så kostar det en slant att ta mc kort, men det är så värt det när det är klart.

Om ni registrerar er på mcparken.se så får ni Mail när nästa blogginlägg dyker upp!
Det var allt för den här gången, vi hörs i nästa avsnitt!