Annons
583 765 visningar · Publicerad 5 år sedan

Vi provkör en KTM 1290 Adventure S

Publicerad av:
Fredrik Andersson
0 0 0
Fredrik på mcparken fick förtroendet att låna en KTM 1290 Adventure S av Lelle på DinMC i Sollentuna för en testkörningsrunda och lite fotografering.

Det här är enligt Fredrik definitivt en av dem sportigaste hojarna i segmentet med sin brutala 1301cc V-twin. Motorn är verkligen hjärtat här, man kan helt enkelt inte få nog av det elaka rytet samt det kraftfulla vridet som finns där hela tiden. Även i chassit och med 19” framhjul så känns den vaken och redo. Självklart så har den all utrustning man vill ha i en bra touring cykel som ex justerbar vindruta, farthållare, fästen för packväskor osv. TFT displayen och framlyktan ger 1290 Adventure ett fräscht utseende, känns helt hemma i år 2020.

Denna 2-cylindriga och 6-växlade maskin har 160 hk och en vikt på 215 kg. Det går väl inte att undvika men elektroniken blir bara mer och mer avancerad och det här är inget undantag på vad en motorcykel skall innehålla. Allt du behöver göra är att fokusera på vägen, så tar maskinen i princip hand om resten för att göra din resa så fantastisk det går, oavsett om du kör rakt fram eller svänger samtidigt som du kör fortare och fortare. Beräknad bränsleförbrukning vid blandad körning är 5.52 liter/mil. En sak som sticker ut är det långa serviceintervall som de rekommenderar, nämligen endast var 1500:e mil.

Vi ger ett stort tack till Din MC som trots att det är Januari är villiga att låna ut sin hoj i rusket och vi rekommenderar er att åka till DinMC i Sollentuna och själv ta en provtur med denna fantastiska maskin. Den finns i butik just nu men kan givetvis även beställas in. Ska man sammanfatta denna maskin med fyra ord så kan det inte bli något annat än "En helt fantastisk äventyrshoj" som har mycket att erbjuda och en mängd olika tillbehör för att bygga vidare på hojen efter ditt tycke och smak.

Här kan du läsa mer och kontakta DinMC på mcparken för att köpa, provköra eller fråga mer. Här hittar du annonsen och all data samlad på KTM 1290 Adventure S om du vill köpa den.

Vi tackar @sleipnir_adventures för riktigt snygga bilder och Lelle på DinMC som lät oss låna den för en utvärdering och fotografering.