Annons
554 616 visningar · Publicerad 4 år sedan

Davies snappade upp av Go Eleven Ducati för 2021 mästerskap i WorldSBK

Publicerad av:
Martin Romanowski
0 0 0
Efter att ha haft sin framtid i balans har Chaz Davies tecknats för nästa säsong och kommer att sträva efter att slåss i fronten med Independent Go Eleven Ducati-teamet.

Efter mycket spekulationer om hans framtid har trefaldiga WorldSBK-andraplats och bronsmedaljör 2020 Chaz Davies fått sina 2021-planer bekräftade när han flyttar till Team Go Eleven Ducati-teamet i en direkt byte med Michael Ruben Rinaldi. Rinaldi flyttar upp till Serafino Fotis fullständiga fabrik ARUBA.IT Racing - Ducati-trupp, som ersätter Davies men walismans framtid har varit okänd sedan det bekräftades. Trots att han avslutat ett sju säsongsförhållande med fabrikslaget kommer han att fortsätta som en Ducati-ryttare i ett vinnande lag, med tanke på Go Elevens seger på MotorLand Aragon den här säsongen med Rinaldi. Med 32 segrar och 98 pallplatser hoppas Davies att lägga till det stämningen 2021 i oberoende lagfärger, samtidigt som han kämpar för den svårfångade första titeln.

2011 års WorldSSP-mästare har blivit ett känt namn i WorldSBK-klassen, då han vann en rookie-seger 2012 med Aprilia. Davies berömda mångsidighet demonstrerades sedan på BMW, då han vann tre segrar 2013 - inklusive en dominerande Aragon-dubbel - innan han sedan startade en sju-säsongsperiod i fabriken Ducati. Han var tävlingsvinnare 2015, den första för Ducati Panigale V-Twin, ett år då han skulle starta en hård rivalitet med Kawasakis Jonathan Rea. De två kolliderade mot Aragon innan deras rivalitet verkligen tändes i Sepangs Race 2 för 2015-säsongen. Davies var andra plats innan han slutade på tredje plats 2016 och slutade året på en höjd men med sex segrar.

År 2017 skedde en förnyelse av rivaliteter med Rea när de två duellerade på MotorLand Aragon än en gång innan deras historia toppade vid Assen, under Superpole. Davies var andra igen 2017 och igen 2018, innan en övergång till Ducati Panigale V4 R 2019 såg honom till sjätte totalt, även om han vann ett lopp på Laguna Seca - hans första på över ett år. För 2020 fick Davies sällskap av den nya lagkamraten Scott Redding och de två slutade tvåa och tredje, med Davies bronsmedaljör som tog två segrar.

Nu väntar en ny framtid på Davies, som inte kan vänta med att gå vidare med 2021: ”Jag är väldigt glad att gå samman med Go Eleven! Jag tycker att det är ett fantastiskt tillfälle nästa år för mig själv och Go Eleven Team att fortsätta vår utveckling. Jag hade ett fantastiskt slut på säsongen 2020, vann det sista loppet på Estoril och fick flest poäng under de nio sista loppen. Go Eleven satte också ihop en fantastisk säsong 2020. Jag tror att det skapar ett riktigt starkt partnerskap för 2021 WorldSBK Championship.

”Jag är väldigt glad över det, speciellt för att jag hade en riktigt bra känsla med cykeln, och jag tror att det är något vi till och med kan ta för steget när jag börjar testa nästa år. Så tack till Go Eleven för förtroendet och också tack till de andra partnerna som hjälper till att sätta ihop detta för att ge oss chansen att vinna nästa år: Ducati, ARUBA.IT och Feel Racing. Tack till alla inblandade och jag ser bara fram emot att komma igång! ”

Gianni Ramello, Go Eleven Ducatis teamchef, sa: ”Jag skrev en bok om mitt liv och mina drömmar i WorldSBK Championship. Bland mina drömmar har det alltid funnits Chaz, en av de ryttare som får dig att bli kär i denna sport. Nu har det som saknas kommit, för att krona många år med uppoffringar, mycket engagemang och mycket passion. Det blir verkligen ett hektiskt år; vi måste alla göra vårt bästa och ta Chaz till toppsteget på pallen varje möjlig gång. Det finns inte bara en stor och enorm lycka utan också medvetenheten om att ha en ryttare med en otrolig historia, som nu kommer att tävla om vårt Team Go Eleven.

”Jag tackar särskilt Stefano Cecconi, Daniele Casolari, Serafino Foti, Gigi Dall’Igna och Paolo Ciabatti som trodde på våra färdigheter, vår professionalism och vår stora passion, som ibland ger något speciellt i tävlingar. Nu får vi inte göra någon besviken och arbeta med maximal insats för säsongen, med målet att det ska bli en fantastisk säsong. ”

Team Go Eleven teamchef Denis Sacchetti var också glad att välkomna Davies i laget: ”Vi är stolta över att få förtroendet från Chaz, Ducati Corse och Stefano Cecconi; Detta är ett viktigt steg i vår sportutveckling och bekräftar godheten i vårt arbete. Davies är en Top Rider, som inte behöver någon introduktion och det är en ära att få arbeta med honom. Vi har fortfarande så mycket att lära oss och att växa; och att veta att Ducati och Feel Racing kommer att vara vid vår sida ger oss ännu mer motivation och beslutsamhet.

”Vi kommer att ge 110% för att sätta Chaz i bästa möjliga förhållanden, för att kämpa för vad han förtjänar. Jag tittar ofta på förarna på banan och han överraskar dig alltid med en aggressiv men exakt körstil. Jag vill särskilt tacka Serafino Foti, Daniele Casolari, Stefano Cecconi, Paolo Ciabatti och Gigi Dall'Igna, en underbar grupp människor som arbetar med hjärtat, förutom, naturligtvis, Chaz Davies; han lägger sitt hjärta på banan och du kan se det! ”
Send feedback
History
Saved
Contribute