Annons
582 104 visningar · Publicerad 5 år sedan

Detecht - Tryggare körning när du åker ensam

Publicerad av:
Niklas Ohlsson
0 0 0

Detecht - appen för alla motorcyklister

Detecht är en app som minskar oron för motorcykelförare och deras nära och kära. Vår prisvinnande säkerhetsalgoritm gör det möjligt för din mobiltelefon genom dess sensorer att känna av anomalier i din körning och detektera om du råkar ut för en olycka. Din familj behöver inte längre vara orolig när du är ute och åker ensam och du kan med gott samvete njuta av körupplevelsen och ha roligt längs med vägen.

Detecht är gratis att ladda ner att använda och lagom till den nya säsongen kommer en spännande uppdatering att lanseras innehållande många nya funktioner samt en premiumversion av appen för att vi skall kunna fortsätta göra Detecht ännu bättre!

Spara dina rutter & upptäck nya spännande vägar nära dig

Detecht använder sig av mobilens GPS och innan du hoppar upp på hojen så starta du en rutt i appen genom mobilens genvägar för att effektivisera aktiveringen. Efter avslutad rutt får föraren personlig körstatistik från rutten, såsom Acceleration, körsträcka, hastighet och höjdskillnad samt en snygg rutt på kartan.

Dessa rutter kan sparas privat på din profil alternativt offentligt för att dela med sig av rutten till andra motorcyklister i appen. Du kan till exempel värdera på en skala från ett till fem hur rolig rutten var samt dess vägkvalité och naturupplevelse. Många motorcyklister vill ha möjlighet att döma sin körstatistik, ex hastighet från en körning vilket användaren själv kan avgöra när man väljer att spara rutten. Glöm inte att lägga till bilder från din rutt och därefter dela rutten med Detechts community eller andra motorcyklister utanför appen så att de har möjlighet att köra den.

En community för motorcyklister

Detecht är en community för motorcyklister, du skapar en profil med foton på din motorcykel och information om den. Du kan gilla, kommentera och dela spännande motorcykelrutter samt lägga till vänner och diskutera kommande mc-resor i appens chat. Man kan hitta nya personer som har samma motorcykelmärken eller skapa vänner genom att inspireras av andra personers rutter. Förutom detta så kan du lägga till dina privata säkerhetskontakter i appen som du kan dela din live-position med när du är ute och kör, allt för att öka tryggheten eller kör-gemenskapen. Genom säkerhetskontakter i och utanför appen så har man många olika val på vem du vill att vi skall kontakta om en olycka skulle förekomma.

Hur fungerar olyckslarmet?

Detechts algoritm använder mobilens sensorer för att definiera mobilens accelerometer, gyroskop, magnetometer och GPS. Genom att definiera detta så kan algoritmen analysera förarens köregenskaper, upptäcka anomalier och detektera olyckor. Efter att en olycka har upptäckts så startar en timer på 60 sekunder, du kan stänga av larmet om du mår bra eller trycka på "skicka hjälp direkt".

Om tiden går ut så skickas ett automatiskt larm innehållande olyckans position och tidpunkt direkt till SOS Alarm i Sverige så går larmet direkt till dem, där larmoperatören försöker ringa upp föraren för att få ytterligare information om olyckan och nödvändig räddningsinsats. Svarar inte föraren så antas det värsta och räddningstjänst skickas ut till olyckans position. Nu behöver du int längre oroa dig över att behöva kontakta 112 själv, hjälp skickas automatiskt och direkt.

Vart hämtar jag appen?

Den finns både i Appstore och Google Play. Här är länkarna:
https://apps.apple.com/se/app/detecht-din-motorcykelapp/id1373032762
https://play.google.com/store/apps/details?id=se.app.detecht&hl=sv
https://www.detecht.se