Östra Open 2021 i Sävsta/Enköping - deltävling #4

Publicerad av:
Pelle Johansson
0 0 0

Återigen ett härligt bidrag från Mikael Bellon som filmat deltävling 4 av motorcross som gick av stapeln i Sävsta, Enköping. 284 förare kom till start i den fjärde tävlingen. Efter några dagars töväder och dagsregn under fredagen så var det inte mycket snö kvar men det var rejält fruset så banan höll fint under förmiddagen för motions- dam och ungdomsklasserna som startade klockan 09:00 och 11:00. Men som väntat så började det regna ordentligt mitt på dagen och när elit, junior och bredd startade klockan 13:00 var det rejält blött i spåret. Kladdigt men fortfarande fruset så banan höll ändå fint förutom på vissa ställen där det blev lite gropigt och det hade också blivit så gott som snöfritt i spåret.

Totalsegrare blev Albin Elowson FMCK Skövde före Pontus Högberg SMK Gävle med juniorföraren David Kadestam Göta MS på tredje plats. Elit- och juniorförarna körde hela 7 varv i regnet och särskilt i juniorklassen blev det stora tidsskillnader. Kadestam som vann på tiden 1:34:03 var hela 1 timma och 9 minuter före Philip Dybeck Upplands Väsby MK som var sista juniorförare i mål på 30:e plats i klassen. Idealtiden var satt till 140 minuter för elit och junior och av 57 startande i klasserna så var det 8 stycken som översteg idealtiden och fick transportprick. Jag vill ge en stor eloge till alla ni juniorer som kämpar och sliter för att fullfölja tävlingarna även om det går tungt och de snabbaste förarna har lastat och åkt hem. Den här gången var ni fyra stycken som stannade upp efter sex varv, tittade på klockan och konstaterade att -Ja vi hinner det sjunde varvet innan respittiden går ut.