Annons
536 843 visningar · Publicerad 4 år sedan

Mike letar hoj! Del 1/6

Publicerad av:
Fredrik Andersson
0 0 0

Mike letar hoj! Del 1/6

Så, med nytaget körkort i handen så börjar den lättkörda Hondan kännas utforskad och lite alldaglig. Att köra motorcykel är mer än bara ”A till B” för majoriteten av åkarna, det måste ”klicka till” mellan hojen och föraren. Så min vän Mike är sugen på nått nytt att grensla benen över.

Det är alltid bra att veta vad man är ute efter, därför ställer jag alltid motfrågor när folk vill ha tips från mig vad dem ska köpa för bil eller motorcykel. Vad ska du ha den till? Vad ska du göra? Vart ska du åka? med vem osv.. För vet man inte det, utan bara ”ska ha” en hoj, då är det en djungel.

Men oftast har man en tanke bakom, ”jag ska åka genom Europa” eller ”jag ska åka Norden på grus” osv. När man listat ut det, så har man oftast lite förkärlek åt ett märke. Man kanske har en Far som har läxat upp en från barnsben att ett märke är bättre än alla andra. För att i dagens läge, finns det inte mycket ”dåliga hojar”. Många använder sig av stora aktörer som Öhlins och Brembo osv. Komponenter som man kan hitta i flertalet hojtillverkares motorcyklar. Kolla över ekonomin, vad kostar försäkringen? Vad kostar ett sånt här bakdäck? Hur mycket kör jag? Vad kostar en service?

I vårt fall är det mest en åkhoj för soliga dagar hemmavid vi letar efter. Något man sitter bra på och kan åka på hela dagen men som ändå är lite busigt och har karaktär, samtidigt som man har alla moderna säkerhets system. Vi börjar sökandet med ett besök hos Motorradcenter Stockholm där valet föll på en provkörning av deras BMW F900R. Stor skillnad från Hondan! Körställningen är ungefär lika men något aggressivare. Självklart har den alla nymodigheter såsom riding modes, anti spinn system och TFT. Men dock ändå med lite karaktär då parallell twinen har ett trevligt ljud, och dem snabba växlingarna från quickshiftern kan man ju inte vara utan!


Fräck design med ledljus och BMW’s senaste TFT display som är klassledande. BMW säljer många tillbehör som gör att man kan utrusta och göra hojen mer personlig.
Exempel på utrustning är Dynamic riding mode, farthållare, handtagsvärme, elektronisk fjädring, packväskor osv. Vi skulle gärna se ett eftermarknads system från tex akrapovic för att få den optimala upplevelsen.

Motorrad center Stockholm har fler F900R på annons på vår hemsida med priser från ca 99 995kr. https://www.mcparken.se/product/768

Det var allt för detta avsnitt, trevlig helg!