220 visningar · Publicerad 6 dagar sedan

1 0 1

Med start den 15:e oktober börjar vi optimera bilder av formatet jpg och ersätter de med webp format - en komprimering som gör att bilderna nästan blir hälften så stora. I och med att vi idag har över 1,2 miljoner bilder så blir det en oerhörd besparing av disk, men det innebär också mycket snabbare laddtid för varje sida som en användare tittar på och laddar hem till sin webbläsare. 

I och med detta så beräknar vi att denna konvertering blir klar under fredagen den 18 oktober och fram tills dess kan det upplevas lite långsamt på webbsidan då arbetet körs parallellt. Under tiden så kommer ni egentligen inte märka mer än att någon bild kanske tillfälligt saknas, men vid omladdning av sidan kommer den synas igen. Det är för att vi omvandlar en bild i taget tills vi är klara. 

Om ni har några frågor så är det bara att ställa de här i inlägget så svarar vi så fort vi kan


Relaterat


avatar

Pelle · Publicerad 2 dagar sedan

0 0 0

Optimeringen är nu klar och har gått över förväntan. Vi sparade otroliga 43,5 GB data genom att komprimera ungefär 1,2 miljoner bilder (där varje bild består av 3 bildformat, vanlig, medium och liten bild).

Att komprimera bilderna har varit ett viktigt steg för att inte behöver höja priserna för att utöka disk på ett bra tag.


Annons