Hantera provkörning med hjälp av mcid

Skapad 3 år sedan, uppdaterad 9 månader sedan · Läst av 1 241

mcid har skapats som tjänst för att underlätta för båda parter genom ökad säkerhet och god kommunikation samt förväntan på båda parter, både före- under och efter en provkörning av ett registrerat fordon som kräver uppvisande av legitimation samt avtalspåskrift för att bekräfta de regler och åtaganden som gäller vid framförandet av ett fordon, både för privatpersoner och företag.

För dig som privatperson

Säg att du skall låta någon provköra din mc inför en försäljning eller om du hyr, eller lånar ut den över en period så finns det två situationer att hantera. Om du inte känner personen så vill du garantera att personen är den som den utsäger sig vara, då visar de upp sitt körkort. Men det är inte säkert att körkortet är korrekt eller giltigt för det går ju att förfalska tyvärr. Så, istället använder vi Mobilt BankID för att identifiera personen. På så sätt får du personens korrekta uppgifter. Men du får också ett avtal med personen som signerar att om något skulle hända med fordonet så får de betala självrisken.

Då mobilt BankID används så kostar alla transaktioner pengar. Därför får du fylla på en pott med antalet signeringar som du vill använda dig av. När det är tomt, så fyller du på igen med Swish. Du når tjänsten via https://mcid.se eller ikonen längst upp på webben.

För dig som handlare och företag

För er som handlare kan se denna video som visar lite hur det ser ut för båda parter - https://mcparken.se/blog/434 . Skillnaden för handlare är att ni får en diigtal förteckning med alla som har provkört vilket gör att ni mycket enkelt kan följa upp de som provkört för att diskutera försäljning och erbjudanden. På så sätt slipper ni hålla reda på alla signerade A4-papper som många använder sig av. På så sätt missar ni aldrig en leads mer. 

Kommande system

Vi arbetar på att i realtid kontrollera personens (personnummer) olika körkortstyper som hen har. Exempelvis om körkort har gått ut eller är indraget. Om det är stulet eller om personen inte har rätt att köra en viss modell och typ av fordon.

Instruktionsvideo för handlare och företag