28
apr

RS660 Cup Mammut Trophy SEC

Anderstorp, Jönköpings län

Scandinavian Raceway

aprilia rs 660 cup
gillar kommer

Nu kan vi äntligen presentera några datum för 2024 års kalender. Detta är det som är klart men vi jobbar fortfarande på att hitta en möjlighet att få in någon/några tävlingar i maj, vi återkommer så snart vi vet. Extra roligt i år är att vi kommer köra två helger tillsammans med SM, Hurra! Det kommer finnas möjlighet att boka träning dagen innan alla race som listas nedan. Nu känns det som att säsongen börjar närma sig.
Äntligen en enhetsserie inom roadracing i Norden.
Alla lopp kommer att gå samma dagar som Svenska endurance cupen. Tävlingar 2021: 2 Maj Mammut Trophy, Anderstorp - 21 Maj Östgötaslaget, Mantorp Park - Juni/juli Kymiring, FB Trackdays - 29 Juli Dynamite Trophy, Gelleråsen - 5 September Grande Finale, Anderstorp.
Det kommer vara ett 15 minuters kval på morgonen och ett lopp innan enduranceloppet startar. På de banor där tiden vi får bullra räcker till kommer det gå ett lopp till efter enduranceloppet. Vi räknar med att serien kommer bestå av 7-10 lopp. Vi arbetar nu med att hitta sponsorer som kan bidra med priser i form av produkter till de som placerar sig bäst i varje race utöver pokalerna och ett fint produktpris till den som vinner serien.

Med Aprilias nya RS 660 som grund har vi skapat en racingserie med utgångspunkten att förarskickligheten ska vara det mest avgörande för hur man placerar sig i racen och serien. Utifrån det har vi skapat ett reglemente som ska hålla ned kostnaderna samt göra bygget av racehojen lite enklare. Reglementet gås igenom en sista gång av Svemo under denna helg och kommer att publiceras i SR så snart det är färdigjusterat. Det innebär att endast Aprilia RS 660 från årsmodell 2020 och framåt är tillåtna. Endast delar som funnits originalmonterade på en Aprilia RS 660 är tillåtna att användas. Serien körs på enhetsdäck, Dunlop Sportsmart TT. Man får dock byta till delar som suttit originalmonterade på andra årsmodeller än den årsmodell motorcykeln är så länge de suttit originalmonterade på en Aprilia RS 660. Inga modifieringar av motorcykeln är tillåtna förutom följande:

Styre och styrpinnar, valfritt

Slip-on (ljuddämpare), valfri (avgassystem fritt efter kollektor)

Fjädrar (grundkonstruktionen i fjädringen får ej bytas ut eller byggas om, byte av cartridge och dämpare ej tillåtet)

Fotpinnar (rear sets), valfritt

Bromsar får ej modifieras och ABS får ej kopplas ur mekaniskt. Bromsbelägg är valfritt.

Motorskyddskåpor måste monteras.

I övrigt ska motorcykeln uppfylla reglerna för tävlingsfordon, kapitel 3 i SR. Däcken (Dunlop Sportsmart TT) kan enbart köpas från Västerås däck.

Kostnader:

Motorcykeln kan köpas för 99 000:- om man är anmäld till serien och har betalt serieavgiften. (Kan bara köpas genom ProBike Stockholm Syd)

Serieavgiften är 1500:- för att täcka kostnader för administration och tidtagning.

Startavgift kommer bli ungefär 1000:- per tävlingsdag (det är arrangörsklubbarna som sätter priset men de har sagt att det kommer hamna ungefär där).
Svara nedan och glöm inte att ange ditt namn och kontaktuppgifter så vi kan kontakta dig med mer information och meddela när serien är öppen för anmälan.


Kommentarer

Mer information

Länk till aktuellt event: https://sv.surveymonkey.com/r/8HVNX8S?fbclid=IwAR25xbsBKLIolCQUgP89TnKH0F4N8DV7vbvUq_7zn4fYkZ4I1Hy6_Hitta hit

När

28 apr 2024 09:00
26 nov 2023 17:00

Var

Nennesmovägen 20
334 33 Anderstorp
Anderstorp, Jönköpings län

Fakta

Pelle Johansson
521