Mer om våra tjänster

För dig som privatperson eller företag som bedriver verksamhet där provkörning förekommer finns nu denna tjänst med syfte att göra det smidigt och säkert när två parter skall hantera en provkörning.

Du som skall provköra har alltid ansvaret att endast framföra fordon som du får köra och likaså på ett säkert sätt både för dig, andra och den som äger fordonet.

För dig som lånar ut, privatperson eller företag gäller det också att den som provkör förstår att självrisk för ett fordon som går sönder under denna provkörning måste ersättas med en självrisk.

Denna självrisk kan variera från fordon till fordon men också från person till person, främst beroende på ålder och var i landet man bor.

mcID hanterar avtalsskrivningen där utlånaren identifierar att du är du, och att du förstår vad det innebär om något skulle hända. Detta signerar du med Mobilt BankId. Båda parter kommer sedan ha möjlighet att följa upp vem som lånat tidigare och på så sätt kunna digitalt följa upp intresset vid provkörning och försäljning av fordonet.

Eftersom andra också provkör samma fordon så bidrar varje provörkning med ett betyg som kan vara värdefullt för andra som gärna vill höra vad andra tycker om just det fordon som provkörs